Downpipe

Bent u op zoek naar : meer vermogen, meer koppel, een kleiner turbo ”gat” , een mooier geluid, of wilt u graag Pops and Bangs?

Dan adviseren wij een u RVS-Downpipe op maat.

Originele downpipe’s hebben vaak een kleine doorlaat welke in combinatie met een roetfilter of een katalysator ervoor zorgen dat de afvoer van de uitlaatgassen wordt bemoeilijkt. Deze restricties in het uitlaatsysteem zorgen er onder andere voor dat de turbo van uw voertuig niet optimaal wordt haar werk kan doen.
Onze rvs downpipe’s worden zo ontworpen zodat er een optimale doorstroming wordt gerealiseerd.
Dit realiseren wij door onder andere het gebruik van : minder bochten, een grotere diameter, of een sportkatalysator/roetfilter.

Bij stage 2 optimalisatie van de motorsoftware is het noodzakelijk om een downpipe te plaatsen. Een must have voor iedereen die houdt van sportief rijden.

Op zoek naar een vrijblijvend advies?
Neem contact met ons op een laat u adviseren door een van onze specialiseren.

Werking Turbo
Golf7GTD
435I
Wat is een Downpipe?

De meeste mensen kennen misschien als het uitlaatspruitstuk, deze zit op de motor en vormt het eerste gedeelte van de uitlaat. Het uitlaatspruitstuk zorgt voor de afvoer van het lucht-brandstofmengsel uit de cilinders. Deze uitlaatspruitstukken zitten op de auto’s waar nog geen turbo op zit, en hebben als doel; het zo snel mogelijk afvoeren van de uitlaatgassen.

Op de meeste nieuwere auto’s zit tegenwoordig een turbo. Meestal zijn de turbo’s zo uitgevoerd dat ze met het uitlaatgas het turbinewiel laten draaien, waardoor het compressor wiel aan de andere kant van de turbo meedraait en zo meer en sneller koude lucht naar de intercooler stuurt. Hier wordt de lucht afgekoeld waarna het via het inlaatspruitstuk de motor ingaat (de auto presteert beter bij meer en koelere lucht). Door de turbo komt er meer koelere lucht in de cilinders waardoor ook meer brandstof kan worden toegevoegd. Dit resulteert uiteindelijk in meer vermogen(pk) en koppel(nm).

Aan de kant waar het uitlaatgas uitstroomt wordt dan ook de zo genaamde ”Downpipe” geplaatst. Wat dus het 1e gedeelte van het uitlaatsysteem vormt. Hierop zijn meestal zo kort als mogelijk de Katalysator of de roetfilter gemonteerd. Deze delen belemmeren de doorstroming van de uitlaatgassen waardoor de turbo niet maximaal kan opspoelen/presteren. Waarom plaatsen autofabrikanten dan een roetfilter of katalysator? Dit omdat zij zich moeten houden aan steeds strengere milieunormen.

Waarom zou u nou een RVS Downpipe plaatsen:
  • Meer vermogen(Pk)
  • Bredere spreiding van het koppel(Nm)
  • Kleiner turbogat (“lag”)
  • Mooier geluid
  • Betere respons van de auto
  • U wilt Pops and Bangs
Waardoor halen wij deze resultaten met onze rvs Downpipes:
  • Vergroten de diameter van de buis
  • Gebruiken van minder dan wel minder scherpe bochten
  • Laten de roetfilter/katalysator weg
  • Gebruik maken van een Sportkatalysator

Door deze aanpassingen zal uw turbo de uitlaatgassen sneller en beter afvoeren. Waardoor uw turbo optimaal kan presteren en dus meer koude lucht de cilinders brengt. Meestal wordt een downpipe gecombineerd met het Stage 2 optimaliseren van uw voertuig, waardoor u dus meer vermogen en koppel genereert. Bij pops and Bangs is het noodzaklijk dat u er een downpipe gemonteerd wordt, omdat er bij het gas loslaten extra brandstof de uitlaat wordt in geduwd. Hierdoor zal uw Katalysator op den duur stuk gaan.

Zelf producten bestellen

Bent u zelf voldoende professioneel toegelegd en wilt u zonder onze maatwerk en montage service uw eigen producten installeren?
Neem dan een kijkje in de webshop. Hier kunt u alle hoogwaardige onderdelen zien die wij bij CTS performance aanbieden.